det gör ont när en popstjärna dör.

idag måndag den 20 juni 2011 kan man läsa i tidningarna att musikern, sångaren och kompositören Gustaf Kjellvander oväntat dog i sömnen natten till lördag. 31 år gammal. jag kan inte säga att någon av oss i NAVET har haft en personlig eller nära relation med Gustaf, men jag träffade Gustaf i vintras (6 mars) när vi spelade som förband till hans band The Fine Arts Showcase på Pluto här i Stockholm. i samma stund vi hälsade på honom började han genast berätta om att han lyssnat på oss och under vårt soundcheck stod han och lyssnade noga.

efter soundcheck började han prata om vilka typer av ackordföljder vi använde oss av och namedroppade ett tiotal band vi lät som. och han hade säkert kunnat prata om min gitarr i en halvtimme, men eftersom jag (typ) vet hur man spelar på den och inget mer, så blev inte diskussionen särskilt långvarig. det jag vill komma till är att på en gång så märkte man vilken hängiven musiker han var och hur intresserad han var utav våran och hur vi gjorde den och vad vi gillade och så vidare.

kvällen gick och ölen kom. det var en väldigt fin kväll och alla i hans band The Fine Arts Showcase var jättetrevliga.

här är ett klipp där dom spelar Chemical Girl den kvällen:


några dagar senare kom en friend request på facebook. det var Gustaf. han tackade för senast och jag likaså. jag berätta för honom hur mycket jag tyckte om deras spelning och att jag sedan dess under några dagar lyssnat mycket på dom. speciellt på skivan Dolophine Smile. han påminde mig om att jag avslutade kvällen på Pluto genom att hänga över honom med en öl i handen och säga att han luktade gott.

några veckor senare bestämde vi att vi skulle ses när vi spelade med NAVET i Lund. men den spelningen blev inställd och vi sågs aldrig. vi chattade då och då.

vila i frid Gustaf. din musik kommer alltid finnas kvar och därav även du.

Gustaf Kjellvander 1980 - 2011


/Josef, NAVET

club king kong!

imorgon fredag spelar vi på finaste club king kong på södra bar. det gjorde vi förra sommaren också. vi hoppas att det kommer vara lika fint som sist. det var längesen vi spelade live. vi har längtat. ses imorgon!

här är eventet: http://www.facebook.com/event.php?eid=207175619318876

(pst. som sagt har vi något fantastiskt att berätta. men inte än. snart så.)

RSS 2.0